Äijädieetti

perjantai 15. joulukuuta 2017

Sri Lanka, paratiisi löytyi Rekawasta


Rekawan rantaa

Rekawa sijaitsee Sri Lankan eteläkärjen itäpuolella. Tangallen pienestä noin kymmenentuhannen asukkaan kaupungista kymmenen kilometriä itään. Isoimmat kaupat ja palvelut ovat juurikin Tangallessa ja täällä Rekawassa on vain pieniä kauppoja, jotka ovat lähinnä kioskeja omakotitalojen yhteydessä. Lisäksi täällä palvelevat kauppa-autot myyden lähinnä leipomotuotteita. Tosin kodinkoneitakin on kaupiteltu kuten myös jäätelöä Ritari Ässä tunnusmusiikilla varustetusta autosta. Vihannekset ja hedelmät löytyvät läheisestä Netolpityan kylästä neljän kilometrin päästä. Rekawa on rauhallinen paikka, jossa ihmiset hymyilevät aidosti ja jossa pääset kohtaamaan Sri Lankan upean luonnon ilman ylimääräistä hälinää ja markkinameininkiä.

Yksi parhaista uimapaikoista, koralliriutan suojaamana

Kuin uima-allas virtauksilla

Rock pool

Kalastajavene
Aaltojen murtumista on mukava seurata.

Löysimme hyvän talonpaikan. Melko kivat näkymät olisi tältä tontilta.

Parasta kaikessa on rannat. Kilometreittäin lähes autioita rantoja joka suuntaan. Mangrove-puita, palmuja, hiekkaa, kotiloita sekä merta, kaikki löytyy mitä paratiisirannalta vaaditaankin. Baareja ja ravintoloita ei ole, vaan omat juomat on oltava mukana. Jos tulee nälkä, niin aina voi tuoda myös bbq-aineet ja ruveta grillaamaan. Saatat saada myös kutsun paikallisten bbq-bileisiin.
Yhtään ei tullut ylihintaista rantabaaria täällä ikävä. Rantaa pitkin pääsee kävelemään Tangalleen asti ja noin puolen välin paikkeilla tulee ensimmäiset rantabaarit. Niissä kyllä maistui virvoikkeet hyvältä muutaman kilometrin auringossa kävelyn jälkeen.

Hyvät uimapaikat ovat Sri Lankassa vähän kortilla, sillä melkoisen rajut on Intian valtameren mainingit. Rekawassa on kuitenkin muutama hyvä paikka. Rock pool on ihastuttava luonnon uima-allas, joka on myös mataluutensa puolesta lapsille turvallinen ja mukava. Kellumme tuolla lähes joka päivä. Itäpuolella Rekawaa on kalastajakylä ja siellä pitkän hiekkarannan lähempi pää on rauhallinen, jossa voi myös snorklata huoletta laajalla alueella. Yksi parhaista paikoista on pari kilometriä länteen, Tangallen suuntaan. Siinä rannalla riutat suojaavat aalloilta siinä määrin hyvin, että olosuhteet ovat kuin jättimäisessä uima-altaassa mukavien virtausten kera. Tuonne olemme kävelleet useamman kerran tietä ja polkuja pitkin. Takaisin tietenkin rantaa myöden ja lopuksi vielä pulahdus rock pooliin, ennen kotiin paluuta. Monilla rannoilla on tullut tällä pallolla jo oltua ja nämä Rekawan rannat ovat kyllä ehdottomasti parasta, mitä maailmassa on tarjolla, Small Corn Islandin ohella Nigaraguassa.

Rekawan laguuni

Auringonlasku pihaltamme.
Pihamme oli oiva paikka katsella toinen toistaan hienompia auringonlaskuja.

Polku/tie uimapaikalle

Pesulla järvessä
Rekawassa on useita kauniita järviä

Koulutytöt matkalla kotiin.

Talomme psykedeelinen iltavalaistus.

Rekawa on kuin Sri Lankan Enontekiö. Moottorikelkat ovat vain vaihtuneet tuk-tukeihin ja kaamos sekä kylmyys auringospaisteeseen ja lämpöön. Mutta tämä ympäristö: Joka aamu tulee istuttua pari tuntia terassilla katsellen milloin riikinkukkojen tepastelua tai liskojen ahkeraa ruuan etsintää. Kymmenet erillaiset linnut pitävät konserttiaan ja melko hyvin ollaan osa jo opittu tunnistaman. Vesipuhvelilauma Ibis-lintuineen suorittaa päivittäisen ohimarssin ja silloin tällöin myös apinat tulevat katsomaan onko talossa kaikki hyvin. Luonto tarjoilee sellaisen shown päivittäin, että vaikka meillä on talossa televisio ja kymmenittäin maksukanavia, niin vain pari kertaa on aparaatti ollut auki. Terassista on tullut yksi lempipaikoistamme ja sitä tulee varmasti ikävä, kun tästä joudumme lähtemään.

Vuokrasimme siis talon kuukaudeksi sadantuhannen rupian (noin 550 euroa) hintaan. Talo on aivan uusi. Kolme makuuhuonetta, olohuone, hyvin kalustettu keittiö ja ruokailuhuone sekä wc ja suihku. Vuorahintaan sisältyi myös siivous joka toinen päivä. Tangallessa käymme joka toinen tai kolmas päivä ostoksilla. Markkinoilta ostamme hedelmät ja vihannekset. Kaupasta sitten muut päivittäistuotteet ja -tarvikkeet. Tuk-tuk maksaa tuonne ja takaisin odotteluineen kuudesta kahdeksaansataan rupiaan (3-5 euroa) Säästöäkin syntyy ja saa kaiken lisäksi nauttia juuri niistä ruuista, joita ei löydy paikallisten ravintoloiden listoilta. Paikallisten ruokien valmistus ei vain oikein suju, niin siksi käymme muutaman kerran viikossa nauttimassa ravintolassa rikkaista mauista, joita sri lankalaiset ruokiinsa osaavat loihtia.

Päivämme siis koostuvat pitkälti kävely- ja kuvausretkistä rannoille, kauppareissuista Tangalleen, terassilla oleskeluun sekä vierailuista Turttle View Resortissa, jonka omistajiin tutustuimme ja ystävystyimme ensimmäisen heidän resortissaan vietetyn viikon aikana. Leppoisaa oleskelua paratiisissa.

Ravun katse tulevaisuuteen

Perhosia on erivärisiä ja -kokoisia.

Riikinkukkoja näkee useita päivittäin

What's up man?
Tähän jähmettyi tämä lisko

Rannalle ajelehtinut kala.

Vesilintuja

Olisiko nämä jotain pelikaaneja?

Lehmähaikara eli ibis-heimoon kuuluva lintu.



Haikara?


Jos naamioidun oksaksi, ehkä kuvaaja ei huomaa minua..
Aamuinen herättäjämme ikkunan takaa
Hurjan näköinen kaveri

Vesipuhveleita läheisellä pellolla ja kosteikossa

Haikarat seuraa mukana
Pihalintujamme
Muurahaiskuilu




Kaktuksenkukka

Vesililja



Kukka rannalla


Kuvattavaa täällä on yllin kyllin. Reppureissaamisessa ja varsinkin tällaisessa yli puolen vuoden reissussa tilanpuute on todellinen. Siksi mukaani valikoitui vain kaksi kiinteän polttovälin objektiivia 20 mm ja 45 mm. Täällä pidemmälle putkelle tai hyvälle zoomille olisi kyllä tarvetta, varsinkin lintuja ja eläimiä kuvatessa. Mutta näillä mennään ja yritetään ottaa parhaat palat muistikortille, joita sitten on aikaa kesällä paremmin seuloa. Tällä hetkellä kuvia on reilun kolmen kuukauden jälkeen kasassa noin kaksi ja puolituhatta. Kunnollista kuvankäsittelyohjelmaa ei minulla täällä ole ja aikaisemmat kuvani ovatkin kaikki olleet juuri sitä, mitä kamera on tuottanut ja kaikki vain jpeg-muodossa. Tämän päivityksen kuviin tein pientä hienosäätöä iphoto-ohjelmalla, joka on hyvin kevyt ja yksinkertainen. Selvästi olen eniten tällä hetkellä kiinnostunut kuvamaan luontoa ja eläimiä. Täällä siihen on varsin hyvät puitteet. Muutamia taidekuvia olen räpsinyt ja vähän niin kuin "vasemmalla" kädellä, mutta mukavaa hommaa sekin on, eikä ole ihan niin tarkkaa noiden objektiivien kanssa, kun on enemmän aikaa etsiä kuvauspaikkaa.

En valitettavasti osannut nimetä suurinta osaa kasveista enkä linnuista, mutta jos siellä lukijoista nyt joku tunnistaa näitä kasveja olisin ihan kiitollinen informaatiosta, eli kommenttia tuonne kommenttikenttään, kiitos.























Yhteensä kolme viikkoa olemme nyt olleet täällä Rekawassa. Ensin viikko aivan ihastuttavassa Turttle View Resortissa, Muthun ja Dishanin loistavasta isännöinnistä nauttien. Ja nyt kaksi viikkoa tässä vuokrahuvilassamme, jossa myös saamme viettää joulun ja uuden vuodenkin. Sen jälkeen matkamme jatkuu jonnekin. Rekawa on kuitenkin mennyt sydämiimme siinä määrin, että tänne todennäköisesti vielä palataan. Yksi paratiisi on löytynyt.


BTW, ei tämä pelkkää lomailua ole..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti