Äijädieetti

perjantai 5. tammikuuta 2018

Tissamaharama & Yalan kansallispuisto

Järvi Tissamaharamassa
Haikein mielin jätimme Rekawan sekä uudet ystävämme ja suuntasimme kohti uusia seikkailuja. Emme  ole kumpikaan aiemmin olleet oikealla safarilla, joten lähdimme kohti itää ja Tissamaharaman kaupunkia. Sieltä järjestetään safareita muun muassa Yalan kansallispuistoon, jossa on ehkä paras mahdollisuus nähdä leopardi omassa elinympäristössään. Yalan alueella elää maailman suurin populaatio leopardeja. Majoitumme Tripadvisorin piikkipaikalla olevaan La Safari Inn majataloon kolmeksi yöksi ja ensimmäisenä päivänä tutustuimme Tissamaharamaa ympäröivään luontoon.

Tuleva kulmakunnan kingi ja voittajaulvoja.

Termiittikeko lehtipuukujan päässä. Valo loi tähän kuvaan satumaisen tunnelman.

"Räpylälintu" tähyää järvelle.

Eräs Tissamaharaman monista järvistä.
Tissamaharamaa ympäröi useat järvet sekä laajat riisipellot. Näimme kymmenittäin erilaisia lintuja, joista jotkut olivat satojen yksilöiden parvissa. En lakkaa ihmettelemästä miten monimuotoinen Sri Lankan luonto on ja miten lähelle sitä pääsee, menipä täällä minne hyvänsä. Meillä oli mukava reilun kymmenen kilometrin iltakävely, jonka päälle maistui paikallinen illallinen; riisiä ja kuudenlaista currya. Isoin miinus Tissamaharamassa oli koirat, jotka ulvoivat pitkin yötä ja herättivät tämän tästä. Toki muuallakin Sri Lankassa on paljon koiria ja ne ulvovat myös, mutta jotenkin hotellimme ympäristössä oli meteliä enemmän kuin muualla yhteensä. Se verran saimme kuitenkin levättyä, että jaksoimme aina päivän valvoa.
Toisena päivänä lähdimme isoin toivein Yalan kansallispuistoon etsimään leopardia.

Punapäämehiläissyöjä

"Pullisteleva" haikara

Villipuhveli

Intian sarvinokat.

Riikinkana.

Valkotäpläpeurat

Savannia

Norsunpoikanen

Valkorintamerikotka

Takana Norsukallio

Naurava norsu

Savannin leppoista elämää, jossa riikinkukonkin kelpaa pörhistellä.

Näytti vähän kyllästyneeltä tämä kroko..

Painted stork eli joku Aasian haikara

Puhvelit mutakylvyssä. Tämä tekee varmasti hyvää iholle..
Vuokrasimme itsellemme oppaan ja maastoauton seitsemäksi tunniksi. Matkaan lähdimme puolenpäivän aikaan. Hotellimme teki meille lounaan mukaan käteviin rasioihin pakattuna. Vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme kansallispuiston vartioidulle portille. Siellä vielä hetki odottelua, jonka jälkeen tarkastettiin lupakirjamme ja pääsimme ajamaan sisään villieläinten suojeltuun maailmaan. Autosta ei ollut lupa nousta, vaikka mieli olisi tehnyt oikoa jalkoja ja käyskennellä paikoin kauniissa savannimaisemassa.
Villieläimiä tulimme katsomaan ja niitä myös saimme nähdä. Oppaamme tiesi kertoa eläimistä ja niiden tavoista oikein hyvin. Kuulin kyllä mitä hän kertoi, mutta siinä kaikkea ihmetellessä tuo tieto isoimmaksi osaksi vain vaelsi läpi korvieni. Tämä oli kyllä todella hieno kokemus ja ainoa harmittava asia oli kuvausvarustukseni. Täällä jos jossain olisi zoomille tai pidemmän polttovälin objektiiveille ollut todellinen tarve. Jos tänne joskus uudestaan tulen, niin mielelläni uhraan sen 13.500 rupiaa eli noin 90 dollaria ja saan ottaa kuvia paremmalla kalustolla.

Siellä se on!! Leopardi omassa elinympäristössään.
Olimme todella onnekkaita! Noin neljän tunnin etsimisen jälkeen löysimme myös sen mitä useimmat tulevat täältä etsimään. Iso leopardi makasi päivälevollaan puussa, lehtien katveessa. Kiersimme tuonne paikalle vielä myöhemmin uudestaan toiveissamme, että leopardi lähtisi liikkeelle. Mutta koska tämä laiska yksilö ei niin tehnyt, niin tämä kuva noin 70 metristä ja 45 mm objektiivillä jäi ainoaksi.

Seuraavaksi Arugam Bay ja Pottuvil...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti