Äijädieetti

tiistai 1. marraskuuta 2016

Pilkkirepun sisältöä

Talvi tekee tuloaan ja pitkästä aikaa saan minäkin varautua siihen myös kalastusmielessä. Vuodet ulkomailla ovat asettaneet rajoituksia varsinkin talvikalastukseen ja reissuni ovatkin jääneet yleensä vain viikon mittaiseen pilkkireissuun. Tuokin viikko on menneinä vuosina keskittynyt ison siian pilkintään Ruotsissa. Pilkkireppuni on lojunut tuon muun ajan varastossa, siksi en sitä juurikaan ole päivittänyt vuosikausiin. Nyt tuo päivitys on kuitenkin ajankohtainen ja siksi kaivoin reppuni varastosta ja tein inventaarion.
Pilkkireppuni sisältö
Sain reppuni ystävältä lahjaksi vuonna 2010. silloin siinä oli täytteenä mukana sukat ja pilkkihanskat. Nyt sinne on jo kertynyt monenlaista. Kuten 10 pilkkivapaa, joista tosin yksi, pyssyvapa, on sekin lahja toiselta ystävältäni ja kulkee mukana lähinnä maskottina ja hyvän onnen tuojana. Muihin vapoihin on tehty sulattamalla viritetyt jarrut, sen isomuksen takia. Metallihärpäke, joka siimojen ja naskalien välissä, on viimeisimpiä hankintoja. Kyseessä on mäskikartio, jolla saa mäskit hienosti suoraan pohjaan pilkkireiän alle tai laukaisemalla hieman pohjasta ylöspäin, leviämään strategiselle alueelle. Kyllä tuossa melkein valmis paketti on pilkille lähteä. Hieman siimojen vaihtoa ja syöttien uusimista pitää vielä tehdä.
Pilkit, tarurit ja morrit
Pilkkirasioiden sisältö kertookin sitten sitä, että kalastus on keskittynyt viimeaikoina jalokalan pyyntiin. Toki jossain vielä on yksi mormuska-rasia, josta löytynevät hyvät ahvenmorrini ja jotka siis tästä nyt puuttuvat. Lisäksi tuosta uupuu liukupainot sekä erikokoisia koukkuja. Täytynee penkoa varastoa, eiköhän ne sieltä vastaan tule. Päivittää kuitenkin täytyy tätä osastoa. Ainakin tasureiden ja pystypilkkien, kuin myös jigien ja jigipäiden osalta. Lisänä tähän kaikkeen kulkee usein myös mukana haspelikela pilkkivapoineen. Varsinkin tuolla vakiintuneella ruotsinreissulla, jossa saaliskalat nousevat useisiin kiloihin. Ennätys siikani tuolta on 2,64 kg ja yli kolmen kilon jölliköitä olen nähnyt nousevan jäälle. Lisäksi isot taimenet ja raudut potkivat siihen malliin, että mukavampi niitä sitten on jo haspelilla väsytellä.
Pilkkisiika vm 2015
Lähden tästä nyt maakuntakierrokselle Rovaniemelle ja Kemiin, joten samalla taidan pysähtyä kalastustarvikeliikkeeseen täydentämään reppuani. Lisäksi tarvitsen verkkoahkion sekä uutta verkkonarua. Sitten tuo homma alkaa olemaan sitä vaille valmis, että viikonloppuna pääsen pilkille. Hienoa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti