Äijädieetti

tiistai 27. syyskuuta 2016

Kanootti vaelluskäyttöön

Vaellukseni ovat pääsääntöisesti keskittyneet kuivalle maalle. Tosin muutaman kerran olen Karttimojokea laskeskellut kumiveneellä, joka myös kerran oli mukana yhdellä Finnmarkin kalareissulla. Nyt täällä tunturilapissa tuo vesistöjen hyväksikäyttö vaelluksilla on alkanut kiinnostamaan siinä määrin, että tänään tilasin puhallettavan kanootin tuleville retkille.

Sevylor Riviera 2 henk. ja 8,4 kg

Painonsa puolesta vaelluskanootiksi valikoitui Sevylorin Riviera kanootti. Tämä 315 cm pitkä ja 84 cm leveä kanootti painaa vain 8,4 kiloa. Kantavuutta löytyy 180 kiloa, joten juuri sopivasti minulle ja vaimolleni tavaroineen. Ahdasta toki parin rinkan kanssa, mutta varmasti sovittelemalla saadaan kaikki kyytiin ja pienet vesistöjen ylitykset ja rauhalliset jokiosuudet tuolla pystyy hoitamaan kohtuullisen mallikkaasti. Toki toivon tästä uudesta lelusta myös apua pienimuotoiseen kalastukseen, niin verkoilla kuin ilmankin.

Hintaa tuolla kanootilla oli 150 euroa, sisältäen kaksi melaa, jotka voidaan myös yhdistää yhdeksi kajakkimelaksi. Lisätarvikkeina ostin käsipumpun (29 euroa) sekä melontakäyttöön tarkoitetun hyvän pelastusliivin (68 euroa). Kuten hinnastakin voi jo päätellä, niin mikään huippukestävä peli ei ole kyseessä. Katselin tuossa myös hyvin kiinnostavaa Advanced Elements StraitEdge2 ilmatäytteinen kanoottia, mutta en talvea vasten tätä hankkinut. Ensi kesälle tämä tulee kyllä vakavasti pohdintaan, sillä nuo Norjan vuonot olisi myös kiva käydä melomassa ja tämä tuntuisi sopivan siihen oikein hyvin. Siihen tästä on kuitenkin vielä pitkä aika, vastahan se ruska loppui täältä ja talvi tekee jo kohta tuloaan.

Nyt siis odottelen postipakettini saapumista, jotta ehtisin vielä käydä laskemassa verkot vaikka kalaisalle Lätäsenolle.
Tämän kesän retkiltä

1 kommentti:

  1. Joopa, joo. Ite kans miettinyt tuollaista kanoottia. Mielenkiinnolla kokemuksia lueskelen.

    VastaaPoista